28 Mart 2012 Çarşamba

FIRIN MAKARNA




  Size sıcacık, fırından yeni çıkmış bir tarif. Dün akşam yaptım fırın makarnayı, uzun zamandır canım istiyordu. Hiç bekletmeden eklemek istedim siteye.

MALZEMELER:
  • 1 Paket makarna
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 3,5 yemek kaşığı un
  • 750 ml süt
  • 1 demet maydanoz
  • 300 gr beyaz peynir
  • 200 gr taze kaşar
YAPILIŞI:
  • Makarnayı haşlayıp,süzüyoruz.
  • Makarna biraz soğurken beşamel sosumuzu hazılıyoruz. 
  • Sos için; Terayağ ve sıvıyağı tencereye koyup eriyince üzerine unu ekliyoruz biraz rengi dönene kadar karıştırarak kavuruyoruz. kıvama gelince sütü yavaş yavaş üzerine ekliyoruz bu arada karıştırmaya devam ediyoruz. Koyu kıvamlı bir soso elde edip altını kapatıyoruz.
  • Başka bir karıştırma kabına makarnayı, ufalanmış peynirleri, taze kaşarın yarısını koyup karıştırıyoruz.
  • Beşamel sosdan 2 kepçe ayırıp gerisinide makarnaya ekleyip karıştırıyoruz.
  • Bu karışımı fıfrın kabına koyup üzerine kalan beşamel sosu yayıyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dk pişiriyoruz.
  • Pişince çıkarıp üzerine kalan kaşar peynirini ekleyip fırının üst rafına koyup kaşarlar eriyinceye kadar tutuyoruz.
  • Fırından çıkarınca biraz soğumasını beklerseniz daha rahat servis yaparsınız.


Makarnanın fırındaki hali :)




Bu da Pişmiş hali :))













AFİYET OLSUN :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder