26 Mart 2012 Pazartesi

FASULYE DİBLESİ


Fasulye Diblesi, Giresun 'a ait yöresel bir tarif.  Eşimin ailesi Giresunlu , bende bu yemeği ilk defa kavınvalidemde yedim ve hemen fotoğraflayıp tarifini aldım. Zaten taze fasulyeyi çok severim bence bu hali de muhteşemdi. Kolay bir tarif denemenizi tavsiye ederim.

MALZEMELER:
  • 1 kg taze fasulye
  • 1 baş soğan
  • 2 kahve fincacı bulgur yada pirinç
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1/2 yemek kaşığı domates salçası
  • tuz , karabiber , pulbiber
 YAPILIŞI:
  • Fasulyeleri yıkayıp, küçük küçük doğruyoruz.
  • Soğanı yemeklik doğrayıp, sıvıyağ ile kızdırdığımız tencereye atıp kavuruyoruz.
  • Fasulye , salça, tuz, karabiberi tencereye ekleyip fasulyelerin rengi biraz dönene kadar pişiriyoruz.
  • Tenceredeki fasulyelerin ortasını açıp içine bulguru koyuyoruz ve bulgurun üstünü yine fasulyelerle kapatıyoruz. Üzerine 1 - 1,5 bardak kaynar su ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  • Pişince ocaktan alıp üzerine zeytinyağımızı gezdirip zevke göre pulbiber atıyoruz.
AFİYET OLSUN :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder