5 Mart 2012 Pazartesi

FINDIKLI DAMLA ÇİKOLATALI DAĞINIK KURABİYE




MALZEMELER:
  • 3 YUMURTANIN BEYAZI
  • 150 GRAM PUDRA ŞEKERİ
  • YARIM SU BARDAĞI DAMLA ÇİKOLATA
  • 1 SU BARDAĞI UN GİBİ ÇEKİLMİŞ FINDIK İÇİ
  • 1 ÇAY BARDAĞI İRİ ÇEKİLMİŞ FINDIK İÇİ


YAPILIŞI: 


KURABİYELER TARZ OLARAK ACIBADEM KURABİYESİ GİBİ DIŞI ÇITIR İÇİ YUMUŞAK.
  • 3 YUMURTANIN BEYAZINI KREM ŞANTİ KIVAMINA GELENE KADAR ÇIRPIYORUZ.
  • ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİNİ VE UN KIVAMINDA ÇEKİLMİŞ FINDIKLARIMIZI EKLEYİP BİRAZ DAHA KARIŞTIRIYORUZ. 
  • EN SON DAMLA ÇİKOLATA VE İRİ FINDIK PARÇALARINI EKLEYİP KAŞIKLA KARIŞTIRIYORUZ. 
  • 2 TATLI KAŞIĞI YARDIMI İLE KARIŞIMDAN ALDIĞIMIZ   PARÇALARI KAĞIT KEK KALIPLARINA PAYLAŞTIRIYORUZ.
  • YAKLAŞIK 120 - 130 DERECEDE ÖNCEDEN ISITILMAMIŞ FIRINDA 45- 50 DK PİŞİRİYORUZ.


AFİYET OLSUN.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder