5 Mart 2012 Pazartesi

EZOGELİN ÇORBASI


MALZEMELER:

  • 1 SU BARDAĞI KIRMIZI MERCİMEK
  • 3/4 ÇAY BARDAĞI PİRİNÇ
  • 1 ADET SOĞAN
  • NANE,TUZ,KIRMIZI BİBER
  • 1 LİTRE SU
  • 1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA

YAPILIŞI:

BEN ÇORBAMI HERZAMANKİ GİBİ NUTRİCOOK U KULLANARAK YAPTIM.
ÖNCE BİRAZ YAĞ İLE KÜÇÜK DOĞRANMIŞ SOĞANLARI KAVURUYORUZ, SALÇAYI EKLEYİP BİRAZ
KARIŞTIRDIKTAN SONRA MERCİMEK , PİRİNÇ VE TUZU EKLEYİP NUTRİCOOKUN KAPAĞINI KAPATIYORUZ.
NİŞASTALI BESİNLER PROGRAMINDA 5 DAKİKA PİŞİRİYORUZ. ZATEN SİZ BU AŞAMAYI AYARLADIKTAN
SONRA NUTRİCOOK GERİSİNİ KENDİSİ HALLEDİYOR.

ÇORBA PİŞTİKTEN SONRA BEN BAŞKA BİR TENCEREYE BOŞALTIP VE BİRAZ EL BLENDIRINDAN
GEÇİRDİM (PİRİNÇLERİ EZMEDEN)  SON OLARAK NANE VE KIRMIZI BİBERİ DE KENDİ
ZEVKİNİZE GÖRE EKLERSENİZ ÇORBAMIZ MİS GİBİ İÇMEYE HAZIR.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder