19 Mart 2012 Pazartesi

BALIK ZİYAFETİ

    Bana balıkçı kızı denebilir aslında, çocukluğumdan beri her hafta en az 1 gün balık yenirdi bizim evde. Ailece çok severiz balığı. Sadece yemeye değil tutmayada bayılırız. Yazları babamla balığa çıkmışlığımız çok fazladır kardeşimle birlikte . Tuttuğumuz balıkları misinadan çıkarırken martıların saldırısına uğrama pahasına saatlerce denizde kalırdık. Harika vakit geçirirdik:))  Yaz gelip yine kendi tuttuğumuz balıklar yiyene kadar balıkçıdan aldığımız balıklarla idare ediyoruz. Cumartesi günü annemlerdeydik, babam bize süper ithal uskumru hazırlamıştı. Annem de yanına vitamin deposu salata ve taze yeşillikler hazırlayınca yemede yanında yat bir sofra oldu. Kıvırcık, pancar, havuç ve turp ile yapılmış karışık salata , taze roka, taze soğan ve maydanoz soframızın yeşillikleriydi. İşte harika balığın tarifi;

FIRINDA İTHAL USKUMRU

MALZEMELER: 
  • 4 adet ithal uskumru (torik dilimi kesilmiş)
  • tuz, kekik, pul biber, karabiber
  • zeytin yağı
YAPILIŞI: balıkları tuz, kekik, pulbiber  ve biraz zeytinyağı (baharatların miktarını zevkinize göre ayarlayabilirsiniz) ile harmanlıyoruz. Yağlanmış borcama diziyoruz ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dk pişiriyoruz.


ELLERİNE SAĞLIK BABACIĞIM :))




                                             İşte fırından çıkan muhteşem balıklar...


 AFİYET OLSUN:)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder