20 Mart 2012 Salı

TAHİNLİ UN HELVASI


Bu tatlıyı mutlaka yapıp yemeniz gerekiyor. Ağzınıza bir lokma attığınızda kendinizi durduramıyorsunuz. Damağınızda bıraktığı o tat tabaklarca yemenize sebep olabilir. Özellikle balık arkasından yenebilecek muhteşem bir tatlı.
 Bir önceki yazımda anlattığım Cumartesi balık keyfinden sonra annemin bu muhteşem helvasını yedik. Anneme kaç yıllık kızınım niye daha önce hiç yapmadın diye bayağı sitem ettim . Helva benim vazgeçilmezim haline geldi, şu an yazarken bile tadı ağzıma geliyor. Eminim sizde çok beğeniceksiniz, şimdiden afiyet olsun.

MALZEMELER:
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı fındık içi
  • 1,5 - 2 su bardağı su
YAPILIŞI:
  • İlk önce tencereye tereyağ ve unu alarak kavuruyoruz.
  • Unun kavruk kokusu geldikten sonra üzerine1 bardak tahin ve 1 bardak pudra şekerini ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  • Bu karışıma 1,5 - 2 bardak arası su ekleyip fokurdatıyoruz. (suyu biranda dökmeyin sulu kalmasın)
  •  Altını kapatınca içine fındık içinide ekleyip biraz soğumaya bırakıyoruz.
  • Servisi borcama yayıp dilim dilim keserek yada yuvarlayıp şekil vererk yapabilirsiniz.
  • Servisi üzerine biraz tahin-pekmez ve çekilmiş fındık dökerek yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder