5 Mayıs 2012 Cumartesi

LİMONLU KEK - PASTA


  Yine 1 Mayıs resmi tatil eseri olan bir tarif , klasik limonlu kek tarif oktay ustanı kitabından üzerini kremşanti ile süsleyince görüntüsü pasta gibi oldu, bence yazın sıcaktan bunaldığınızda bakıp bakıp serinleyebileceğiniz bir kek limonata misali... :))

MALZEMELER:
  •  3 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 adet limon
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
YAPILIŞI:
  • Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Üzerine sıvıyağ , süt , limon suyu ve limon kabuğu rendesini ilave ederek tekrar çırpıyoruz.
  •  En son vanilya , kabartma tozu ve unu ekleyerek karıştırıyoruz.
  • Yağlanmış kek kalıbına koyarak önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 20-30 dk pişiriyoruz.
  • Kek fırından çıkarıp biraz soğumaya bırakıyoruz.
  • Eğer normal kek olarak yiyeceksek işimiz burda bitiyor. Ama biraz daha pasta havasında olsun istiyorsanız. Kek fırından çıkınca üzerini 1 limon suyu ile ıslatıyoruz.
  • Kremşantiyi tarifine göre hazırlayıp , sarı gıda boyası ile renklendiriyoruz ve kekin üzerine yayıyoruz.
  • Limon dilimleri ile süsleyebilirsiniz.
 İlk kez gıda boyası kullanacak olanlara küçük bir not ;  bir çimdik yada kürdan ucu ile çok az miktarda eklemeniz renklendirmek için yeterli olacaktır.

AFİYET OLSUN :))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder