6 Mayıs 2012 Pazar

IZGARA SAKATAT (CİĞER - BÖBREK - YÜREK)

  
     Sakatat da herşeyin fazlası gibi zararlı ama çok çok severim ; ciğer , böbrek , yürek , dil... vb. çok sık olmamakla birlikte yeriz ailece .Eşimde sevdiği için bu konuda sorun yaşamıyorum Birtek beyin yiyemediğim sakatat dır. Bir türlü sevemedim onu , aman o da eksik kalsın napalım.
    Ailemi ziyaret ettiğimiz bir haftasonu sakatat sevdiğimiz bilen babacım bize ızgaralık ciğer almış , bizde afiyetle yedik. Yanında annemin hazırladığı Kereviz ve Havuç salatası ile birlikte çok lezzetli bir yemek ve güzel bir akşamdı.

KEREVİZ SALATASI ;

MALZEMELER:
  • 1 adet kereviz
  • 4 - 5  adet ceviz
  • Yoğurt
  • tuz
 YAPILIŞI:
  • Kerevizi rendeleyip yoğurt , rondoda çekilmiş ceviz ve tuz ile karıştırıyoruz.
AFİYET OLSUN :))
  


Muhteşem ciğerlerimiz henüz ızgara ateşi ile buluşmadan.



Babam ızgara konusunda çok tecrübelidir ve beceriklidir , hem yapmayı hem yemeyi çok sever. Balık , et , tavuk ... vb farketmez hepsini büyük bir zevkle ızgarada pişirir. Izgarayı babama emanet ettiyseniz yanacak korkusu olmadan büyük bir rahatlıklar yiyebilirsiniz. Kıvamı , lezzeti tam yerindedir. İşte aşağıda örnekleri :)


Yanında yediğimiz tazecik yeşil soğan ve domatesler ve ciğerin olmazsa olmazı soğan piyazı:)





























Ben çok lezzetliyim diye bağıran ciğerden ağzıma lokma atmadan sizin için çektiğim son fotoğraf. Bu resimden sonra ailem ve benim tarafımdan hızla tüketildiler. :))




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder