14 Mayıs 2012 Pazartesi

ANNELER GÜNÜ KAHVALTISI

Anneler günü hepimiz için çok önemli çünkü annelerimiz bizim için çok önemli. Bu seneki  anneler günü evlendikten sonraki ilk anneler günümüzdü. Bizde eşimle annelerimizi evimizde güzel bir kahvaltı ile ağırlamak istedik. Çok güzel geçtiğini düşünüyorum hem onlar hem de bizim için.



Kahvaltı menümüz şöyleydi;
  • Peynirli ve maydanozlu sodalı börek
  • Sandviç ekmeğinde pastırmalı mini pizzalar
  • Limonlu kurabiye ( tarif en kısa zamanda gelecek )
  • Bol çikolatalı dev kurabiye
  • Sosyete lokumu (görümcem yapıp getirmiş)
  • Domates soslu sosis
  • Actifry da patates kızartması
  • Peynir Tabağı (beyaz peynir , çeçil peyniri , örgü peynir)
  • Yeşil ve siyah zeytin
  • Domates , salatalık , biber tabağı
  • Kuru kayısı ve fındık
  • Limonlu ve yağlı haşlanmış yumurta
  • Tavuk ve dana jambon
  • Annemin yaptığı çilek ve şeftali reçelleri
  • Taraklı ya gittiğimizde aldığımız köpük helvası
  • Tahin - Pekmez , nutella
  • Çilek ve erik tabağı








SODALI BÖREK
Malzemeler;
  • 5 yufka
  • 1 yumurta
  • 1 şise soda
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 demet maydanoz
  • 500 gr beyaz peynir
Yapılışı;
  • Tepsinin altına 1 yufkayı koyuyoruz , 2 yufkayı parçalara bölerek üzerine yerleştiriyoruz.
  • Peynir ve maydanoz ile hazırladığımız iç harcımızı bu kata yayıyoruz.
  • Üzerine yine 2 adet yufkayı parçalayarak yerleştiriyoruz.
  • En alta koyduğumuz yufkanın kenarlardan taşan parçalarını böreğimizin üzerine kapatıyoruz.
  •  Bu arada soda , yoğurt , sıvıyağ ve yumurtayı bir kapta karıştırıyoruz.
  • Böreğimizi dilimleyip hazırladığımız sodalı karışımı üzerine döküyoruz.
  • En üstüne çörekotu serpip , önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. (Yaklaşık 40 -45 dk )
AFİYET OLSUN :))

                                      Tahin pekmez ve Taraklıdan aldığımız köpük helvası

                      Beyaz peynir , çeçil peyniri ve örgü peynirinden oluşan peynir tabağımız.


SANDVİÇ EKMEĞİNDE PASTIRMALI PİZZA
Malzemeler;
  • 2 adet uzun sandviç ekmeği
  • 1 adet domates
  • 2 adet çarliston biber
  • 4- 5 dilim pastırma
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 50 gr kadar kaşar peyniri
Yapılışı;
  • Biber , domates ve pastırmaları küçük doğrayıp bir kaseye koyuyoruz.
  •  Sandviç ekmeklerini öndce ortadan ikiye , sonra tekrar ikiye bölüp toplam 8 adet ekmek elde ediyoruz.
  • Kestiğimiz sandviç ekmeklerinin üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağını fırça yardımı ile sürüyoruz.
  • Ekmeklerin üzerine pastırma , biber , domatesli karışımı paylaştırıyoruz.
  • En üste rendelenmiş kaşar peynirini koyup fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN :))

 


   Şu görüntüye bakıp bu muhteşem meyvaları yememek mümkün mü :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder