Tavuklu kabak sandal tarifini verirken kabakları oyunca içinden çıkardığım parçaları mücver olarak değerlendirdim demişti. İşte bu tarif o mücvere ait. İsmi biraz uzun oldu ama ne yazsam bilemedim. İçindeki ana malzemelerden bir isim uydurdum.
MALZEMELER:
- 1 Kabak (ben yemekten artanları kullandım )
- 1 Havuç
- 1 patates
- 3-4 adet taze soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı galeta unu
- tuz
- Kızartmak için sıvıyağ
- Kabak , havuç ve patatesi bir karıştırma kabına rendeliyoruz.
- Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve taze soğanları ekliyoruz.
- Un , galeta unu , yumurta ve tuzu ekleyip karıştırarak harcımızı hazırlıyoruz.
- Karışımdan 1 yemek kaşığı parçalar alarak kızgın yağda kızartıyoruz.
- Yanında yoğurt ile yemenizi tavsiye ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder