Kabak çoğu insan tarafından pek sevilmez ama benim patlıcandan sonra en sevdiğim sebzelerden biridir. Sadece haşlanmış kabağı üzerine tuz dökerek bile yiyebilirim. Tavuklu kabak sandalıda uzun zamandır yapmak istiyordum yine 1 Mayıs resmi tatilini fırsat bilerek hazırladım. Aslında çok kolay , öyle saatlerce mutfakta kalmanız uğraşmanız falan gerekli değil. Aynı zamanda çok sağlıklı olduğunu düşünüyorum , diyet yaparkende menülerinize rahatlıkla koyabilir pişman olmadan yiyebilirsiniz.
MALZEMELER:
- 4 adet kabak
- 400 gr tavuk göğsü
- 3 adet taze soğan
- 1 adet taze sarımsak
- 1 adet kırmızı biber
- 2 adet çarliston biber
- 1/2 yemek kaşığı zeytinyağ
- tuz
- Geniş bir tencereye kabakları üzerini geçecek kadar su ve tuz koyarak biraz yumuşayana kadar haşlıyoruz. Çok yumuşamasın parçalanır ve üzerine koyacağımız harcı taşıması zor olacaktır.
- Başka bir tencerede yağ ile birlikte taze soğan ve sarımsakların beyaz kısımlarını 1 - 2 dk kavuruyoruz.
- Üzerine küçük doğradığımız tavuk göğüs etlerini atarak rengi beyazlaşana kadar kavuruyoruz.
- Yine küçük doğradığımız kırmızı , yeşil biberlerimizi ve tuz ekleyip pişiriyoruz.
- En son ocaktan almamıza yakın taze soğan ve sarımsağı yeşil kısımlarını içine atarak 1-2 dk pişirip ocağın altını kapatıyoruz.
- Haşlanan kabakları bir fıtın kabına alıp sandal şeklinde açıyoruz. (ben içinden çıkan parçaları bir kaseye koyup mücver yaptım)
- Kabakların içine tavuklu harcımızı paylaştırıyoruz.
- Başka bir tencerede 1 yemek kaşığı sıvıyağ , 1 yemek kaşığı un ve süt ile beşamel sos hazırlayıp kabaklarımızın üzerine birer kaşık paylaştırıyoruz.
- Fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
- İsterseniz üzerine kaşar peyniri rendeside ilave edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder