Yine 1 Mayıs resmi tatil eseri olan bir tarif , klasik limonlu kek tarif oktay ustanı kitabından üzerini kremşanti ile süsleyince görüntüsü pasta gibi oldu, bence yazın sıcaktan bunaldığınızda bakıp bakıp serinleyebileceğiniz bir kek limonata misali... :))
MALZEMELER:
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 adet limon
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
- Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Üzerine sıvıyağ , süt , limon suyu ve limon kabuğu rendesini ilave ederek tekrar çırpıyoruz.
- En son vanilya , kabartma tozu ve unu ekleyerek karıştırıyoruz.
- Yağlanmış kek kalıbına koyarak önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 20-30 dk pişiriyoruz.
- Kek fırından çıkarıp biraz soğumaya bırakıyoruz.
- Eğer normal kek olarak yiyeceksek işimiz burda bitiyor. Ama biraz daha pasta havasında olsun istiyorsanız. Kek fırından çıkınca üzerini 1 limon suyu ile ıslatıyoruz.
- Kremşantiyi tarifine göre hazırlayıp , sarı gıda boyası ile renklendiriyoruz ve kekin üzerine yayıyoruz.
- Limon dilimleri ile süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder