28 Mayıs 2012 Pazartesi

KANDİL SİMİDİ


Kandil de işyerime götürmek için hazırladığım kandil simitleri. Biraz el oyalayıcı ama kolay bir tarif.

MALZEMELER:
  • 1 su bardağı margarin (200 gr kadar )
  • 1 su bardağı sıvıyağ (ben ayçiçek ve zeytinyağını karıştırarak kullandım )
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta (sarısı içine beyazı dışına )
  • Aldığı kadar un
  • 1 paket kabartma tozu
  • tuz , mahlep 
  • üzeri için susam ve çörekotu
YAPILIŞI:
  •  Margarin, sıvıyağ , yoğurt , yumurta sarısı , tuz , kabartma tozu ve aldığı kadar unu bir kapta yoğurup yumuşak ve yağlı bir hamur elde ediyoruz.
  • Elimize hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak , avuç içimizde uzatıp halka yaparak önce yumurta beyazına sonra susam ve çörekotu karışımına bulayıp , yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  • 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder