Kandil de işyerime götürmek için hazırladığım kandil simitleri. Biraz el oyalayıcı ama kolay bir tarif.
MALZEMELER:
- 1 su bardağı margarin (200 gr kadar )
- 1 su bardağı sıvıyağ (ben ayçiçek ve zeytinyağını karıştırarak kullandım )
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta (sarısı içine beyazı dışına )
- Aldığı kadar un
- 1 paket kabartma tozu
- tuz , mahlep
- üzeri için susam ve çörekotu
- Margarin, sıvıyağ , yoğurt , yumurta sarısı , tuz , kabartma tozu ve aldığı kadar unu bir kapta yoğurup yumuşak ve yağlı bir hamur elde ediyoruz.
- Elimize hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak , avuç içimizde uzatıp halka yaparak önce yumurta beyazına sonra susam ve çörekotu karışımına bulayıp , yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder