Sakatat da herşeyin fazlası gibi zararlı ama çok çok severim ; ciğer , böbrek , yürek , dil... vb. çok sık olmamakla birlikte yeriz ailece .Eşimde sevdiği için bu konuda sorun yaşamıyorum Birtek beyin yiyemediğim sakatat dır. Bir türlü sevemedim onu , aman o da eksik kalsın napalım.
Ailemi ziyaret ettiğimiz bir haftasonu sakatat sevdiğimiz bilen babacım bize ızgaralık ciğer almış , bizde afiyetle yedik. Yanında annemin hazırladığı Kereviz ve Havuç salatası ile birlikte çok lezzetli bir yemek ve güzel bir akşamdı.
KEREVİZ SALATASI ;
MALZEMELER:
- 1 adet kereviz
- 4 - 5 adet ceviz
- Yoğurt
- tuz
- Kerevizi rendeleyip yoğurt , rondoda çekilmiş ceviz ve tuz ile karıştırıyoruz.
Muhteşem ciğerlerimiz henüz ızgara ateşi ile buluşmadan.
Babam ızgara konusunda çok tecrübelidir ve beceriklidir , hem yapmayı hem yemeyi çok sever. Balık , et , tavuk ... vb farketmez hepsini büyük bir zevkle ızgarada pişirir. Izgarayı babama emanet ettiyseniz yanacak korkusu olmadan büyük bir rahatlıklar yiyebilirsiniz. Kıvamı , lezzeti tam yerindedir. İşte aşağıda örnekleri :)
Yanında yediğimiz tazecik yeşil soğan ve domatesler ve ciğerin olmazsa olmazı soğan piyazı:)
Ben çok lezzetliyim diye bağıran ciğerden ağzıma lokma atmadan sizin için çektiğim son fotoğraf. Bu resimden sonra ailem ve benim tarafımdan hızla tüketildiler. :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder