Canım epey zamandır tavuk köftesi yapmak istiyordu. Yalnız burdaki dikkat çeken nokta yemek değil yapmak istemem :)) Tavuk köftesini çok yemişliğim yoktur , yapma konusuna gelince hiç yapmaadım. 23 Nisanda resmi tatilden dolayı evdeyken fırsat bu fırsat dedim yapmaya karar verdim. Çok tarif araştırmıştım hepsi aşağı yukarı aynıydı , bende kendi kafama göre bir tarif uyguladım .Aslında bence içinde maydanozda mutlaka olmalıydı ama evde kalmadığı için ben koyamadım , bir dahaki yapışımda mutlaka ekliyeceğim . Buyrun bakalım tarifime :)
Bu arada kardeşim benden sürekli tatlı birşeyler yapıp eklememi istiyor. En kısa zamanda mutlaka ekleyeceğim.
MALZEMELER:
- 400 gr tavuk göğüs eti
- 1 adet küçük soğan
- 6 adet taze soğan
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 1/2 çay kaşığı köri
- tuz , karabiber
- Tavuk göğüs etini rondo dan geçirip kıyma haline getiriyoruz.
- İçine diğer malzemelerimizi koyup yoğuruyoruz.
- İstediğiniz büyüklükte köfteler yapıp buzdolabında en az 1 - 2 saat dinlendirin. Ben hemen yemeyeceğimiz için hazırladığım köfteleri dipfrize koydum.
- Köfteleri yağlanmış fırın tepsisine dizerek önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 - 25 dk pişirin.
- Ben yanında biberde yaptım tavsiye ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder