Pazar sabahı için eşimle bana hazırladığım bir börek, ben iki kişilik yaptığım için 2 yufka kullandım ama siz misafirinize falan yapmak isterseniz miktarları dilediğiniz gibi arttırabilirsiniz. Sıcak sıcak yemeside muhteşem oluyor.
MALZEMELER:
- 2 adet yufka
- 1 yumurta
- yarım bardak sıvı yağ
- 1 yemek kaığı yoğurt
- 1 bardak süt
- 200 gr kıyma
- 3 adet domates (domatesler büyükse 2 adet)
- 5-6 orta boy çerliston biber
- tuz, karabiber , çörek otu
YAPILIŞI:
- Önce tavada biraz yağ kızdırarak kıymayı ekliyoruz ve kavuruyoruz.
- Kavrulan kıymanın üzerine küçük doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Hazırladığımız içi ocaktan almaya yakım domatesleri , tuz ve karabiberi ekleyip domatesler biraz yumuşayana kadar pişirip ocağı kapatıyoruz.
- Böreğin içi biraz ılınırken çukur bir kapta yoğurt, sıvı yağ, yumurtanın beyazı ve sütü karıştırıp sos hazırlıyoruz.
- Yufkaları ortadan ikiye bölüp 4 parça elde ediyoruz.
- Her yufka parçasının üzerine hazırladığımız sosu sürüp, düz tarafına hazırladığımız kıymalı içten koyarak yanlarını içe kıvırmadan sigara böreği gibi sarıp borcama yerleştiriyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu yada susam ile süslüyoruz.
- 200 derecede ısıtılmış fırında 25 -30 dk. üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder