Evde kalan kabak tatlımı atmak istemediğim için kendimce uydurduğum kolay bir pasta yaptım. Benim kabağım az olduğu için pastamın tabanı ince oldu bu yüzden servis yapmak da zorlandım :))
Pastanın lezzeti bizim evde beğenildi, özellikle yanıda PANDA nın damla sakızlı dondurması ile eşimin çok hoşuna gitti.
MALZEMELER:
- 500 gr balkabağı
- 1 paket piyale kakaolu puding
- 600 ml süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
YAPILIŞI:
- Kabakları 2 yemek kaşığı şeker ve üzerini geçecek kadar süt ile pişirin , ben evde kalan kabak tatlısını değerlendirmek içn yaptığımdan bu aşamada sadece kabakların ezilmesi kolay olsun diye biraz süt ile ısıttım.
- Pişen kabakları el blenderı ile ezip püre haline getiriyoruz ve kelepçeli kek kalıbı kullanarak düz bir tabağın tabanına yayıyoruz.
- Kabağı dolapta biraz soğumaya bırakıyoruz.
- 1 paket pudingi üzerindeki tariften daha az süt ile pişiriyoruz (benim hazırladığım puding tarifinde 750 ml süt yazıyordu ben 600 ml kullandım ve daha katı bir puding elde ettim.)
- puding pişince kabaklı tabanın üzerine yayıp tekrar dolaba koyarak kıvamına gelmesi için en az 2 saat bekletiyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder