4 Mart 2012 Pazar

Elbasan Tava







Malzemeler:
  • 1 adet orta boy soğan
  • 500 gr. dana kuşbaşı
  • 2 bardak sıcak su

Sos için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 1 çay bardağı et suyu
  • -Rendelenmiş kaşar peyniri


Yapılışı:


Tencerede biraz zeytinyağı kızdırıp etleri üzerine atıyoruz (tariflerde genelde kuzu but kullanılıyor ama ben dana kuşbaşı ile yaptım ) .Et, suyunu çekene kadar kavrulduktan sonra piyazlık doğradığımız soğanı tencereye ilave edip pişirmeye devam ediyoruz. Soğanlar da kavrulduktan sonra 2 bardak sıcak su ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
   Başka bir tencerede tereyağını eritip üzerine unu ekliyoruz, un kavrulduktan sonra yoğurt, yumurta sarısı ve etleri pişirdiğimiz tencereden 1 çay bardağı et suyunu ekleyip topak bırakmadan karıştırıp tencerenin altını kapatıyoruz.
   Pişen eti ,suyu ile birlikte fırın kabına alıp üzerine biraz tuz, karabiber ve hazırladığımız sosu ekliyoruz, en son olarak rendelenmiş kaşar peynirini de üzerine serpiştirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.


Afiyet Olsun ;)  ...

2 yorum:

  1. Et severler için tavsiye edeceğim bir tarif. Mükemmel ve leziz bir yemek. Canım eşime teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Bloğunuz bizim için çok yararlı bilgiler içeriyor.Paylaşımlarınızı için ekibimiz Prefabik satışı ile sürekli takip ediyoruz. Çalışmalarınızda başarılar dileriz.

    YanıtlaSil