Fasulye Diblesi, Giresun 'a ait yöresel bir tarif. Eşimin ailesi Giresunlu , bende bu yemeği ilk defa kavınvalidemde yedim ve hemen fotoğraflayıp tarifini aldım. Zaten taze fasulyeyi çok severim bence bu hali de muhteşemdi. Kolay bir tarif denemenizi tavsiye ederim.
MALZEMELER:
- 1 kg taze fasulye
- 1 baş soğan
- 2 kahve fincacı bulgur yada pirinç
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1/2 yemek kaşığı domates salçası
- tuz , karabiber , pulbiber
YAPILIŞI:
- Fasulyeleri yıkayıp, küçük küçük doğruyoruz.
- Soğanı yemeklik doğrayıp, sıvıyağ ile kızdırdığımız tencereye atıp kavuruyoruz.
- Fasulye , salça, tuz, karabiberi tencereye ekleyip fasulyelerin rengi biraz dönene kadar pişiriyoruz.
- Tenceredeki fasulyelerin ortasını açıp içine bulguru koyuyoruz ve bulgurun üstünü yine fasulyelerle kapatıyoruz. Üzerine 1 - 1,5 bardak kaynar su ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Pişince ocaktan alıp üzerine zeytinyağımızı gezdirip zevke göre pulbiber atıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder