MALZEMELER:
- 3 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 kase iri doğranmış dana eti
- 2 adet havuç
- 2 adet biber
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı ev salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- İri doğranmış dana etlerimizi düdüklü tencerede pişiriyoruz.
- Başka bir tencerede yemeklik doğradığımız soğanları yağ ile kavuruyoruz.
- Üzerine yuvarlak doğranmış havuç ve biberleri ekleyip biraz yumuşamasını bekliyoruz.
- Sebzeler hafif pişince salçayı ilave ediyoruz.
- Hepsini birlikte karıştırıp haşlanmış etlerimizi ve nohutlarımızı ilave ediyoruz.(ben nohutları haşladığım su ile birlikte dondurucuda sakladığım için , suyu ile birlikte ekliyorum nohutları tencereye bu sebeple dışarıdan su eklememe gerek kalmıyor. sizin nohutunuz sade ise bu aşamada tencereye su eklemeniz gerekiyor )
- Bütün malzemeleri karıştırıp tencereyi kaynatıyoruz. Kaynayınca altını kısıp 10-15 dakika pişirip altını kapatıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder