Eşimin birkaç hafta önce aldığı ve yenilmediği için yumuşacık olan mürdüm erikleri bozulmadan marmelat yapmıştım. Bizim evde de reçel , marmelat pek yenmez. Annemin her yaz yapıp küçük kavanozlarda verdiği çilek reçeli ve şeftali marmeladı bize 1 seneden fazla yetiyor. Bu sebeple marmelatımı kurabiyede değerlendiriyim dedim ve üşenmeden yaptım kurabiyelerimi bu cumartesi. Mis gibi tereyağlı reçelli kurabiyelerim oldu.
MALZEMELER:
- 200 tereyağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- istediğiniz bir reçel yada marmelat
YAPILIŞI:
- Bir cezve yada küçük bir tencerede tereyağımızı biraz eritiyoruz.
- Yağ erirken pudra şekeri ve yumurtayı karıştırma kabında çırpıyoruz.
- Üzerine eriyen terayağımızı ilave edrek tekrar karıştırıyoruz.
- Malzemeler iyice birbirine geçince un , kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz.
- Hamurumuzu 5 - 10 dk dinlenmeye bırakıyoruz. Bu esnada ısınması için fırınınızı açabilirsiniz.
- Hamurdan elimizle ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimide şekil verip yağlı kağıt serili fırın tepsimize diziyoruz.
- Bütün hamuru tepsiye dizdikten sonra baş parmağımızla ortalarına bastırıp çukurlar açıyoruz.
- Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında kurabiyeler hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
- Pişen kurabiyelerimiz ılınınca marmelatımızdan tatlı kaşığı ile alarak kurabiyelerimize paylaştırıyoruz.
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder