Her sebzeyi severek yememe rağmen karnıbahar yemeğine karşı çok sıcak değilim ama aynı şey kızartması için geçerli değil. Karnıbahar kızartması ve sarımsaklı yoğurt muhteşem bir menü.
MALZEMELER:
- 1/2 top karnıbahar
- 1 şişe soda
- 2 yumurta
- 3 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı galeta unu
- tuz
- karabiber
- kırmızı toz biber
- sıvıyağ
- İlk önce karnıbaharımızı çiçek çiçek ayırıp haşlıyoruz. Ben bunu için TEFAL NUTRİCOOK buhar sepetini kullandım.
- Bütün malzemeleri karıştırarak koyu kıvamlı (krep kıvamında ) bir sos hazırlıyoruz.
- Karnıbaharlarımızı hazırladığımız sosa bolca bulayarak kızgın yağda kızartıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder