MALZEMELER:
- 8 adet baklavalık yufka
- 200 gr tavuk göğüs eti
- 2 adet havuç
- 1 su bardağı dondurulmuş bezelye
- 1/2 paket içim krema
- tuz
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurta sarısı
- susam
- Öncelikle tavuk , bezelye ve havuçları haşlıyoruz. (benim haşlanmış tavuğum vardı sadece bezelye ve havuçları birlikte haşladım. )
- Haşlanmış tavukla havuçları küçük küçük doğruyoruz.
- Bir tavada 1 çay kaşığı yağ ile bütün malzemeleri karıştırıyoruz. Üzerine 1/2 paket krema ilava edip iyice çektiriyoruz. Ocağın altını kapatıp harcımızı ılınması için bırakıyoruz.
- Tezgaha 1 adet baklavalık yufkayı koyup zeytinyağı ile yağlıyoruz , üzerine 1 adet daha yufka koyup üzerine harcımızdan yayıyoruz. Sigara böreğinden biraz daha geniş sarıp bıçakla 3 parçaya kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
- Aynı işlemi diğer yufkalar içinde tekrarlayıp üzerlerine yuumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder