MALZEMELER:
- 500 gr dana kuşbaşı
- 1 adet soğan
- 5-6 adet yeşil biber
- 250 gr kültür mantarı
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- tuz , karabiber , kekik
- 1/2 adet limon
YAPILIŞI:
- Öncelikle mantarlarımızı yıkayıp bir tencereye koyuyoruz. Üzerine 1/2 limonun suyunu sıkıp kendi suyu ile haşlıyoruz. (mantarlarımız bu sayede kararmıyorlar )
- Başka bir tencerede yağımızı kızdırıp etlerimizi ilavve ederek kendi suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz.
- Kavrulan etlerin üzerine yarım ay şeklinde doğranmış soğanlarımızı ve biberlerimizi biraz da tuzumuzu ekleyip birlite kavuruyoruz.
- Bu sırada haşlanmış olan mantarlarımızla birlikte yemeklik doğradığımız domateslerimizide tencereye ekleyip 10 - 15 dakika daha birlikte pişiriyoruz.
- Ocağın altını kapatınca karabiber ve kekik ekleyip servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder