4 Aralık 2012 Salı

MANTARLI DANA KAVURMA



MALZEMELER:
  • 500 gr dana kuşbaşı
  • 1 adet soğan
  • 5-6 adet yeşil biber
  • 250 gr kültür mantarı
  •  2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • tuz , karabiber , kekik
  • 1/2 adet limon

YAPILIŞI:
  • Öncelikle mantarlarımızı yıkayıp bir tencereye koyuyoruz. Üzerine 1/2 limonun suyunu sıkıp kendi suyu ile haşlıyoruz. (mantarlarımız bu sayede kararmıyorlar )
  • Başka bir tencerede yağımızı kızdırıp etlerimizi ilavve ederek kendi suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz.
  • Kavrulan etlerin üzerine yarım ay şeklinde doğranmış soğanlarımızı ve biberlerimizi biraz da tuzumuzu ekleyip  birlite kavuruyoruz.
  • Bu sırada haşlanmış olan mantarlarımızla birlikte yemeklik doğradığımız domateslerimizide tencereye ekleyip 10 - 15 dakika daha birlikte pişiriyoruz.
  • Ocağın altını kapatınca karabiber ve kekik ekleyip servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder