Yılbaşı akşamı bütün aile birarada olamayacağımız için farklı günlerde ailelerimiz ile yılbaşı yemeği yemek istedik. İlk menüm eşimin ailesi için hazırlandı.
MENÜM
- Domates çorbası
- Fırında kuzu gerdan
- Bezelyeli pilav
- Karnıbahar kızartması
- Zeytinyağlı barbunya
- Patlıcanlı börek
- Göbek salata
- Turşu
malzemeler:
- 2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı et suyu
- 1,5 su bardağı su
- 1 su bardağı FEAST BEZELYE
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- tuz
- İlk olarak bezelyelerimizi haşlayıp bir kaseye alıyoruz.
- Sonrasın da 1-2 saat ısladığımız pirinçleri yıkayarak tencerede yağ ile birlikte kavuruyoruz.
- Üzerine 1 su bardağı et suyu ve 1,5 su bardağı da normal su ekleyip , tuzunu da atıp kapağını kapatarak kaynatıyoruz. Kaynayınca altını kısıp pişmeye bırakıyoruz.
- Pilavımızın pişmesine yakın daha önceden haşladığımız bezelyelerimizi üzerine ekleyip karıştırıyoruz.
- Suyunu çekince altını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz.
AFİYET OLSUN :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder