31 Aralık 2012 Pazartesi

KARNIBAHAR KIZARTMASI

    
  Her sebzeyi severek yememe rağmen karnıbahar yemeğine karşı çok sıcak değilim ama aynı şey kızartması için geçerli değil. Karnıbahar kızartması ve sarımsaklı yoğurt muhteşem bir menü.

MALZEMELER:
  • 1/2 top karnıbahar
  • 1 şişe soda
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı galeta unu
  • tuz
  • karabiber
  • kırmızı toz biber 
  • sıvıyağ
YAPILIŞI:
  •  İlk önce karnıbaharımızı çiçek çiçek ayırıp haşlıyoruz. Ben bunu için TEFAL NUTRİCOOK buhar sepetini kullandım.
  • Bütün malzemeleri karıştırarak koyu kıvamlı (krep kıvamında ) bir sos hazırlıyoruz.
  • Karnıbaharlarımızı hazırladığımız sosa bolca bulayarak kızgın yağda kızartıyoruz.
AFİYET OLSUN :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder