29 Aralık 2012 Cumartesi

AİLE İLE YENİYIL YEMEĞİ -1 ve BEZELYELİ PİLAV



    Yılbaşı akşamı bütün aile birarada olamayacağımız için farklı günlerde ailelerimiz ile yılbaşı yemeği yemek istedik. İlk menüm eşimin ailesi için hazırlandı.

MENÜM
  • Domates çorbası
  • Fırında kuzu gerdan
  • Bezelyeli pilav
  • Karnıbahar kızartması
  • Zeytinyağlı barbunya
  • Patlıcanlı börek
  • Göbek salata
  • Turşu
BEZELYELİ PİLAV


malzemeler:
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı FEAST BEZELYE
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • tuz
yapılışı:
  • İlk olarak bezelyelerimizi haşlayıp bir kaseye alıyoruz.
  • Sonrasın da 1-2 saat ısladığımız pirinçleri yıkayarak tencerede yağ ile birlikte kavuruyoruz.
  • Üzerine 1 su bardağı et suyu ve 1,5 su bardağı da normal su ekleyip , tuzunu da atıp kapağını kapatarak kaynatıyoruz. Kaynayınca altını kısıp pişmeye bırakıyoruz.
  • Pilavımızın pişmesine yakın daha önceden haşladığımız bezelyelerimizi üzerine ekleyip karıştırıyoruz.
  • Suyunu çekince altını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz.

AFİYET OLSUN :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder