6 Aralık 2012 Perşembe

BAKLAVA YUFKASINDA TAVUKLU BÖREK



MALZEMELER:
  • 8 adet baklavalık yufka
  • 200 gr tavuk göğüs eti
  • 2 adet havuç
  • 1 su bardağı dondurulmuş bezelye
  • 1/2 paket içim krema
  • tuz
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta sarısı
  • susam
YAPILIŞI:
  • Öncelikle tavuk ,  bezelye ve havuçları haşlıyoruz. (benim haşlanmış tavuğum vardı sadece bezelye ve havuçları birlikte haşladım. )
  • Haşlanmış tavukla havuçları küçük küçük doğruyoruz.
  • Bir tavada 1 çay kaşığı yağ ile bütün malzemeleri karıştırıyoruz. Üzerine 1/2 paket krema ilava edip iyice çektiriyoruz. Ocağın altını kapatıp harcımızı ılınması için bırakıyoruz.
  • Tezgaha 1 adet baklavalık yufkayı koyup zeytinyağı ile yağlıyoruz , üzerine 1 adet daha yufka koyup üzerine harcımızdan yayıyoruz. Sigara böreğinden biraz daha geniş sarıp bıçakla 3 parçaya kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
  • Aynı işlemi diğer yufkalar içinde tekrarlayıp üzerlerine yuumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.
  • Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. 


AFİYET OLSUN :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder