2 Aralık 2012 Pazar

ERİK MARMELATLI KURABİYE


     Eşimin birkaç hafta önce aldığı ve yenilmediği için yumuşacık olan mürdüm erikleri bozulmadan marmelat yapmıştım. Bizim evde de reçel , marmelat pek yenmez. Annemin her yaz yapıp küçük kavanozlarda verdiği çilek reçeli ve şeftali marmeladı bize 1 seneden fazla yetiyor. Bu sebeple marmelatımı kurabiyede değerlendiriyim dedim ve üşenmeden yaptım kurabiyelerimi bu cumartesi. Mis gibi tereyağlı reçelli kurabiyelerim oldu.

MALZEMELER:
  • 200 tereyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet vanilya  
  • istediğiniz bir reçel yada marmelat

YAPILIŞI:
  •  Bir cezve yada küçük bir tencerede tereyağımızı biraz eritiyoruz.
  • Yağ erirken pudra şekeri ve yumurtayı karıştırma kabında çırpıyoruz. 
  • Üzerine eriyen terayağımızı ilave edrek tekrar karıştırıyoruz.
  • Malzemeler iyice birbirine geçince un , kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz.
  • Hamurumuzu 5 - 10 dk dinlenmeye bırakıyoruz. Bu esnada ısınması için fırınınızı açabilirsiniz.
  • Hamurdan elimizle ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimide şekil verip yağlı kağıt serili fırın tepsimize diziyoruz.
  • Bütün hamuru tepsiye dizdikten sonra baş parmağımızla ortalarına bastırıp çukurlar açıyoruz.
  • Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında kurabiyeler hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
  • Pişen kurabiyelerimiz ılınınca marmelatımızdan tatlı kaşığı ile alarak kurabiyelerimize paylaştırıyoruz.
NOT: BU KURABİYEYİ YAPARKEN FIRINA KOYDUKTAN SONRA ARADA ÇIKARTARAK ORTALARINDAKİ ÇUKURLARA KAŞIK YARDIMI İLE BASTIRMANIZ GEREKİYOR. YOKSA KURABİYE KABARIRIKEN ÇUKURLARDA KABARIR VE ÜZERİNE MARMELAT KOYAMAZSINIZ.


AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder