25 Haziran 2012 Pazartesi

BALKONDA MANGAL KEYFİ


 
    Mangal keyfini sevmeyen yoktur heralde , bahçede , balkonda , piknikte...vb.  Mangalda pişirdiğiniz ne olursa olsun , et tavuk , balık, mısır , patates , patlıcan, domates , biber vb. tadı ayrı br lezzetli oluyor. Hiç birşey mangal yakmanın yerine geçemiyor. Hem verdiği mutluluk hem de yemeklerin lezzeti ile.   

    Aşağıda ki muhteşem resimleri sizinle paylaşmam geç oldu aslında , bu güzel sofra annemler daha yazlığa gitmeden İzmit de ki evimizin balkonunda Mayıs da hazırlandı ve sofrada ki muhteşem yemekler afiyetle yendi.

    Babam mangal konusunda çok  beceriklidir hem yemeyi hem de yedirmeyi çok sever. Annem ise bu konuda biraz temkinlidir. Çok sık yapılmasını sevmez, mangalda pişen yiyecekler direkt kömür ve ateşle temas ettiği için çok sağlıklı olmadığını düşünüyor. Biz de genelde Tefal elektirikli ızgara yada fırın kullanıyoruz. Bu mangal keyfi arada sırada yaptığımız bir keyif.

                   Babam domates , biber ve tavukları sıralamış ızgaraya. Çok iştah açıcı duruyorlar :))


         Annemin bahçe kıvırcığı ile yaptığı muhteşem yeşil salatası. Bir kıvırcık bu kadar güzel olabilir.

 
        Bunlarda tabağımdan görüntüler . O akşam menümüz de ızgara ve yeşil salatanın yanında patlıcan salatası ve pilav da vardı. Pilav çok yenmedi ama annemin harika patlıcan salatası tükendi.



AFİYET OLSUN :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder