29 Haziran 2012 Cuma

FIRINDA BEZELYELİ PATATESLİ TAVUK


        Çok lezzetli ve zahmetsiz bir yemek. Hem damağa hem göze hitap ediyor. Bu sebeple misafir sofralarında da rahatlıkla ikram edilebilir diye düşünüyorum.

MALZEMELER:
  • 4 adet patates (patatesle büyükse 2 tanede yeterli olur)
  • 1/2 kutu bezelye (yaklaşık 450 gr)
  • 6 parça tavuk (kemiksiz , derisiz but üstü)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 adet domates
  • Tuz 
YAPILIŞI:
  • Patatesleri kabularını soyup iri iri dilimliyoruz.
  • Tavuklarımızı da iri parçalara bölüyoruz.
  • Yağladıımız fırın kabına biraz tuzladığımız tavuk ve patateslerimizi yerleştirip önceden ısıtılım 200 derece fırında pişiriyoruz.
  • Bu arada konserve bezelyeyi yıkayıp süzüyoruz.
  • Fırındaki patates ve tavuklar pişince üzerine bezelyelerimizi , sıcak su ile açtığımız salçayı ve domates dilimlerimizi ve biraz tuz ekleyip tekrar fırına atıyoruz. 
  • Fırının ısısını 160 dereceye düşürüp 15 dk daha pişirdikten sonra fırından çıkartıyoruz.

AFİYET OLSUN :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder