Biz çocukken annemin tavuk antrikotu adı ile yaptığı küçük tavuk parçaları vardı. Kardeşim de bende çok severdik. Akşam yemekte tavuk antrikotu olduğunu öğrenince çok mutlu olurduk. Yanında patates kızartması ve domatesli pilav ile birlikte harika bir menüydü. O küçük tavuk parçalarından uzun zamandır bulamıyorduk. Geçenler de markette eşimle alışveriş yaparken gözüme çarptı BEYPİLİÇ yine bu tavuk parçalarından çıkartmış. Çok mutlu oldum aldım hemen. Büyük paketledikleri için bir seferde yiyemedik tabi eşimle yarısını dolaba koymuştum. Geçen akşam o tavuk parçalarını değişiklik olsun diye susamlı yaptım. Çok yumuşak ve lezzetli oldu gerçekten.
MALZEMELER:
- 6 parça tavuk
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı susam
- 1/2 su bardağı un
- 1/2 su bardağı galeta unu
- tuz , karabiber , pul biber, kırmızı toz biber
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- Yumurtayı bir tabağa kırıp içine baharatlarımızı ve 1 yemek kaşığı susamımızı karıştırıyoruz.
- Kalan susamı galeta ununun içine ekleyip karıştırıyoruz.
- Tavuk parçalarını önce una sonra yumurtalı karışıma sonra da galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder