8 Haziran 2012 Cuma

KIYMALI TAZE FASULYE


    Yaz aylarında , kıymalı taze fasulye , domatesli pilav ve cacık bizim evde herkesin bayıla bayıla yediği yemek menüsüdür. Bende bu muhteşem üçlü ile bu yazın ilk taze faulyesini pişirdim. Eşimle birlikte bayıla bayıla yedik. Kendim yaptım diye demiyorum gerçekten çok lezzetliydi.

Tarif NUTRİCOOK' a göre verilmiştir.

MALZEMELER:
  • 1/2 kilo taze fasulye
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 200 gr kıyma
  • 2 yemek kaşığı domates suyu
  • tuz , karabiber
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
 YAPILIŞI:
  • İlk önce fasulyelerimizi uzunlamasına kesip , yıkıyoruz.
  • Yemeklik doğradığımız soğanı ve kıymayı tencereye atıp kavuruyoruz.
  • Üzerine taze fasulyeleri , doğranmış domatesleri , domates suyunu , tuz ve 1,5 su bardağı suyu ekleyip nutricook ' un kapağını kapatıyoruz. 7 dk ya ayarlayıp pişmeye bırakıyoruz.
  • Pişme işlemi tamamlandığında üzerine karabiber ekleyip afiyetle yiyebilirsiniz.


AFİYET OLSUN :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder