Yukarıda ki muhteşem eserin sahibi canım babam. Bu güzel yemeği hiç bir müdahale olmadan yalnız yaptı. Annemin İstanbul da kardeşimin yanında olduğu bir haftasonu yazlıkta babamı ziyarete gittiğimizde hazırlanan enfes lezzetli , tarifi imkansız bir yemek.
Annem kıskanacak şimdi onun yemeklerini bu kadar övmüyorum diye :)) Annecim senin her yemeğin muhteşem ama balık konusunda babam uzman :))
Balık o kadar lezzetli ve hafif olmuştu ki bir parçayı yedikten sonra babam 1 parça daha var dedi , ben doydum yiyemem daha fazla derken balık tabağımda yarıya inmişti. Su gibi , nasıl yediğinizi anlamıyorsunuz ve yedikten sonra da hiç rahatsız etmiyor. Diyet yaparken de rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Somonu bu şekilde balık sevmeyenler yada çocuklarda sorunsuz tüketebilirler. Bol sebzeli olduğu için balık kokusunu almadan yiyorsunuz.
MALZEMELER:
- 6 dilim somon
- 1- 2 adet patates ( boyutuna göre )
- 1 adet soğan
- 2 adet domates
- 5-6 diş sarımsak
- 4-5 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- taze nane
- maydanoz
- tuz, karabiber , kekik
- limon
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- Fırın kabımızı yağlayıp en alta ince yuvarlaklar halinde kestiğimiz patateslerimizi diziyoruz. (1/2 parmak kalınlık uygundur. Çok kalın olursa balıkla aynı anda pişmeyebilir )
- Üzerine biraz zeytinyağı ile yağlayıp , tuzladığımız balık dilimlerimizi diziyoruz.
- Balık dilimlerinin üzerine yine yuvarlak kesilen soğanları , yeşil ve kırmızı biberleri ve domatesleri diziyoruz.
- En üste sarımsakları , limon dilimlerini , taze nane yapraklarını , maydanozu ve karabiber , tuz , kekik ilave edip önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz.
Resimde balığın arkasında görünen göbek salatada babamın eseri bu arada :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder