MALZEMELER:
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı şeker
- 3 çay kaşığı tuz
- 1 adet yaş maya
- 3- 4 su bardağı un
- üzeri için ; yumurta sarısı ve susam
- iç için; 15-20 adet zeytin
YAPILIŞI:
- Karıştırma kabında ılık süt ile birlikte şeker ve mayayı eritiyoruz.
- Üzerine ılık su , yağ ve tuz ekleyip karıştırıyoruz.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz.
- Üzerine örtüp 20 -25 dk buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Hamurdan parçalar kopartıp avucumuzun içinde genişleterek içine çekirdeklerini çıkardığımız zeytinlerimizi koyup kapatıyoruz ve fırın tepsisine diziyoruz
- Tepsiye dizdikten sonra tekrar 15-20 dk dinlendirip kabarmasını sağlıyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ekleyerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 - 30 dk üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Sonrada pofuduk poğaçalarımızı afiyetle yiyoruz.
AFİYET OLSUN :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder