23 Nisan 2012 Pazartesi

ZEYTİNLİ PASTANE POĞAÇASI




MALZEMELER:
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yaş maya
  • 3- 4 su bardağı un
  • üzeri için ; yumurta sarısı ve susam
  • iç için; 15-20 adet zeytin


YAPILIŞI:
  •  Karıştırma kabında ılık süt ile birlikte şeker ve mayayı eritiyoruz.
  • Üzerine ılık su , yağ ve tuz ekleyip karıştırıyoruz.
  • Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz.
  • Üzerine örtüp 20 -25 dk buzdolabında dinlendiriyoruz.
  • Hamurdan parçalar kopartıp avucumuzun içinde genişleterek içine çekirdeklerini çıkardığımız zeytinlerimizi koyup kapatıyoruz ve fırın tepsisine diziyoruz
  • Tepsiye dizdikten sonra tekrar 15-20 dk dinlendirip kabarmasını sağlıyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ekleyerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 - 30 dk üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Sonrada pofuduk poğaçalarımızı afiyetle yiyoruz.


















AFİYET OLSUN :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder