8 Nisan 2012 Pazar

HAVUÇLU KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI



Öğlen yemeğini fazla kaçırdınız , akşam yemek yemem artık deyip kendinizi avutarak akşam yemeği saatine geldiğinizde midenizde başlayan açlık hissi... İşte bu anlarda kendinize oyalanacak birşey bulamazsanız açlık hissinize yenilir ve mutfakda dolanmaya başlarsınız. Hem sizi rahatsız etmeyecek hem içinizi ısıtacak hemde açlığınızı bastıracak güzel bir çorba harika bir tercih. Böyle zamanlar yaşarsak diye evde genelde her hafta çorba bulundurmaya çalışıyorum. Yemek öncesi yada yanında salata ile harika bir öğün. Tarifi aşağıda olan mercimek çorbasıda hem klasik hem vazgeçilmez...

MALZEMELER:
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 800 ml su
  • tuz , kimyon , kırmızı toz biber , karabiber
YAPILIŞI:
  • Soğanı yemeklik doğrayıp düdüklü tencerede yağ ve salça ile birlikte kavuruyoruz.
  • 1 bardak kırmızı mercimeğimizi yıkayıp hazırlıyoruz.
  • Havuçlarıda yıkayıp iri parçalara ayırıyoruz. (1 havucu 3 - 4 parçaya bölün )
  • Ben yine çorbayı TEFAL NUTRİCOOK da yaptığım için tarifi ona uygun vericem, düdüklüdeki soğanlar biraz eriyince üzerine mercimeği ekleyip karıştırıyoruz. 
  • 800 ml suyumuzuda ekliyoruz üzerine içine havuçları koydumuz buhar sepetini yerleştirip düdüklünün kapağını kapatıyoruz.
  •  Karbonhidrat programını seçip zamanlayıcıyı 5 dk ya ayarlıyoruz. Buharlı pişirme süresi ile birlikte 11 dk da çorbamız pişiyor..
  • Pişme sinyali ile birlikte düdüklü tenceremizin kapağını açıp buhar sepetindeki havuçları çorbaya ekliyoruz ve el blendırı ile eziyoruz.
  • Çorbamız hazır.

AFİYET OLSUN :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder