MALZEMELER:
İç Malzemeler;
- 500 gr kıyma
- 1 adet orta boy soğan
- 2 - 3 adet domates
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- 3 yumurta
- 2 su bardağı süt
- 1,5 - 2 su bardağı un
- Kızgın yağda yemeklik doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavuruyoruz.
- Üzerine kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Kıyma suyunu salınca salçamızı ekliyoruz.
- Kıyma kavrulduktan sonra ocaktan almaya yakın domateslerimizi yemeklik doğrayıp içine atıyoruz, tuzumuzuda ekleyip bir iki çevirdikten sonra altını kapatıyoruz.
- Bu arada kıymalı içimizi hazırlarken diğer taraftan kreplerimizi hazırlıyoruz.
- Bir karıştırma kabında bütün malzemeleri karıştırıp, kreplerimizi hazırlıyoruz.
- Krepleri yerken üzerine kıymalı harcımızdan koyup sararak afiyetle yiyoruz.
AFİYET OLSUN :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder