21 Eylül 2012 Cuma

MÜRDÜM ERİKLİ KUP


MALZEMELER:
  • 1 paket yulaflı bisküvi
  • 4 su bardağı süt
  • 1 paket DR OETKER sakızlı muhallebi
  • 8-10 adet mürdüm eriği
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
YAPILIŞI:
  • Yulaflı bisküvileri elimizle parçalayıp 2 yemek kaşığı süt ile iyice eziyoruz. Kuplarımızın dibine paylaştırıyoruz.
  • Sakızlı muhallebiyi üzerinde ki tarife göre pişiriyoruz. Soğumadan kuplarımıza paylaştırıyoruz.
  • Küçük bir tencerede küçük küçük doğradığımız mürdüm eriklerimizi ve toz şekeri şeker eriyene kadar karıştırarak pişiriyoruz. 
  • Mürdüm erikleri soğuyunca kupların en üstüne paylaştırıyoruz. 
  • Buzdolabında en az 1-2 saat bekletip afiyetle yiyebilirsiniz.

AFİYET OLSUN :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder