MALZEMELER:
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 2 adet domates
- 1 adet soğan
- 8 adet milföy hamuru
- 1 adet yumurta
- 1/2 demet maydanoz
- tuz , karabiber , susam
- Bir tencereye su koyup mercimeklerimizi haşlıyoruz.
- Bir tavada yağ kızdırıp yemeklik doğranmış soğanlarımızı kavuruyoruz.
- Üzerine domatesi ekleyip 1-2 dakika pişirdikten sonra maydanozları ve tuz , karabiber ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
- Haşladığımız mercimekleride harcımıza ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
- Bu arada milföy hamurlarımızı unlanmış tezgahta merdane yardımı ile açıp ikiye bölüyoruz. Her bir kare milföyden 2 adet simit çıkacak.
- Açtığımız milföylerin içine harcımızdan yayıp sarıyoruz. İki ucunu birleştirip simit şekline getiriyoruz.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serptikten sonra önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder