23 Ağustos 2012 Perşembe

GÜVEÇTE KÖFTE

    

        Derin dondurucudan kıymayı börek yapmak için çıkartmıştım aslında ama sonra araya başka şeyler girdi bizim börek işi yattı. Ertesi gün kıymayı değerlendirmek için hem kolay hem değişik bir şeyler yapmak istedim , bu köfteli patlıcanlı güveç çıktı ortaya.

MALZEMELER:
  • 250 - 300 gr köftelik kıyma
  • 3 adet patlıcan
  • 1 adet domates
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 4 adet yeşil biber
  • Tuz , kimyon, karabiber , kekik.
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
YAPILIŞI:
  • Baharatları , yumurta , galeta unu ve kıymayı birlikte yoğurup , şekilendirerek köftemizi hazırlıyoruz.(ben inegöl köfte gibi şekillendirdim) En az 20 dakika buzdolabında dinlendiriyoruz.
  • Patlıcanları yuvarlak dilimler halinde keserek tuzlu suda 10-15 dk bekletiyoruz.
  • Teflon tavada 1 yemek kaşığı yağı kızdırıp suyunu süzdüğümüz patlıcanları önlü arkalı biraz yumuşayana kadar kızartıyoruz.
  • Patlıcanları aldıktan sonra yine aynı tavada 1 yemek kaşığı daha yağı kızdırıp köftelerimize aynı işlemi uyguluyoruz. 
  • Kağıt peçeteye biraz yağ döküp güveç kaplarımızın içini yağlıyoruz ve 1-2 dk fırında ısıtıyoruz. (güveç kokusunun çıkması için )
  • Bu işlemlerin sonunda güveç kaplarımızı altta patlıcan üstte köfe onnun üzerinde yine patlıcan olarak diziyoruz. En üste domates ve biberlerimiz koyup , su ile yumuşattığımız salçayı biraz tuz ilave ederek güveçlere paylaştırıyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında  20-25 dk pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder