Cumartesi günü kahvaltıda misafirlerim vardı. Görümcemler ve kayınvalidemler geldiler. Kayınpederim Pakistanda çalışıyor , görümcemler de Katar da yaşıyorlar. Böyle olunca tam kadro bir arada olduğumuz zamanlar çok nadir oluyor. Bayram vesilesi ile herkes İstanbul da toplanınca bende herkesi birlikte kahvaltıda ağırlamak istedim.
Güzel bir cumartesi sabahı geçirdik herkes mutlu ve memnun ayrıldı evden. Zaten misafirleriniz yaptığınız şeyleri , hazırladığınız sofrayı beğeniyorsa bu herşeye değer. Sabahın köründe kalkıp hazırlıklara başlasanız da gelenler sofraya bakıp beğenilerini sunduktan sonra yorgunluk falan kalmıyor insanda. Zaten yemek yapmayı , farklı şeyler denemeyi , misafir ağırlamayı sevdiğim için blog yazıyorum. İnsanın zevk alarak yaptığı şeyler hiç bir zaman yorgunluk hissettirmiyor , mutlu ediyor. Hele bunları ailen için yapıyorsan verdiği mutluluk ikiye katlanıyor.
Artık soframa bakalım biraz, önce menü karşınız da ;
- Kıymalı simit poğaça
- Mücver
- Browni kurabiye
- Pudingli milföyler
- Zeytinyağlı limonlu yumurta
- Güveçte sucuk
- Güveçte kaşar peyniri
- Peynir tabağı (beyaz peynir , çeçil peyniri , örgü peyniri , kaşar peyniri)
- Domates , biber , salatalık tabağı
- Yeşil ve siyah zeytin
- Tereyağ
- Cevizli yaz helvası
- Çilek ve Şeftali reçeli
- Hindi ve dana jambon
Malzemeler:
- 250 gr margarin (oda sıcaklığında )
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 100 gr kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 kahve fincanı toz şeker
- aldığı kadar un
- Şerbeti için : 1su bardağı süt ve 1 su bardağı toz şeker
- Margarin,sıvıyağ ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
- Üzerine yumurtayı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
- Daha sonra katı malzemeleri de ekleyip ele yapışmayacak bir hamur elde ediyoruz.
- Fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış fırında 10-15 dk , üzerleri çatlayana kadar pişiriyoruz.
- Kurabiyeler pişerken derin bir kapta şeker ve sütü şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Fırından çıkan kurabiyeleri şerbete batırıp servis tabağına yada saklama kabına diziyoruz.
( Tarif Tümayın mutfağından alınmıştır.)
AFİYET OLSUN:))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder