17 Eylül 2012 Pazartesi

MERCİMEKLİ SİMİT



MALZEMELER:
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 2 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 8 adet milföy hamuru
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 demet maydanoz
  • tuz , karabiber , susam
YAPILIŞI:
  • Bir tencereye su koyup mercimeklerimizi haşlıyoruz.
  • Bir tavada yağ kızdırıp yemeklik doğranmış soğanlarımızı kavuruyoruz.
  • Üzerine domatesi ekleyip 1-2 dakika pişirdikten sonra maydanozları ve tuz , karabiber ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
  • Haşladığımız mercimekleride harcımıza ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
  • Bu arada milföy hamurlarımızı unlanmış tezgahta merdane yardımı ile açıp ikiye bölüyoruz. Her bir kare milföyden 2 adet simit çıkacak.
  • Açtığımız milföylerin içine harcımızdan yayıp sarıyoruz. İki ucunu birleştirip simit şekline getiriyoruz.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serptikten sonra önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.


AFİYET OLSUN :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder