Yeni yıla konsantre olmam uzun sürdü galiba , bu arada hasta oldum işe gidemedim , yataktan kafamı kaldıramadım .Ancak bugün açtım bilgisayarımı. Gözde dedim o kadar çok tarifin biriktiki artık aç bilgisayarını geç bloğunun başına ve burdayım işte.
İlk olarak ailem ile yediğimiz yeniyıl yemeğinin menüsünden başlayacağım
Buyrun bakalım menümüze :) Tarifler de inşallah hızla arka arkaya gelecek :)
MENÜ:
- Düğün Çorbası
- Mısır unlu patlıcan kızartması
- Çerkez tavuğu
- Baklava yufkasında kıymalı börek
- Nohut Salatası
- Fava (bunuda anneciğim getirdi)
- Zeytinyağlı yaprak ve lahana sarması ( babaannem göndermiş )
- Yeşil Salata
- Güveçte Bezelyeli Hindi sote
- Domatesli Pilav
- Kalburabastı ve Sütlü Nuriye (tatlılarımız annemden )
MISIR UNLU PATLICAN KIZARTMASI
Malzemeler:
- 3 adet patlıcan
- 1,5 su bardağı mısır unu
- Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:
- Patlıcanlarımızı alacalı soyup 1 parmak dan daha kalın olacak şekilde uzunlamasına kesiyoruz.
- Acısı çıksın diye patlıcanlarımızı 20 dakika kadar tuzlu suda bekletiyoruz.
- Yıkayıp süzdükten sonra ,küçük bir tencereye alıp patlıcanlar biraz yumuşayana kadar haşlıyoruz.
- Haşlanan patlıcanlarımızı biraz ılındıktan sonra mısır ununa bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz.
- Süzme yoğurt ile birlikte servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder