19 Ocak 2013 Cumartesi

AİLE İLE YENİYL YEMEĞİ - 2 VE MISIR UNLU PATLICAN KIZARTMASI

   Benden yine geç gelen bir post :( 
   Yeni yıla konsantre olmam uzun sürdü galiba , bu arada hasta oldum işe gidemedim , yataktan kafamı kaldıramadım .Ancak bugün açtım bilgisayarımı. Gözde dedim o kadar çok tarifin biriktiki artık aç bilgisayarını geç bloğunun başına ve burdayım işte.

 İlk olarak ailem ile yediğimiz yeniyıl yemeğinin menüsünden başlayacağım
 Buyrun bakalım menümüze :) Tarifler de inşallah hızla arka arkaya gelecek :)

MENÜ:
  • Düğün Çorbası
  • Mısır unlu patlıcan kızartması
  • Çerkez tavuğu
  • Baklava yufkasında kıymalı börek
  • Nohut Salatası
  • Fava (bunuda anneciğim getirdi)
  • Zeytinyağlı yaprak ve lahana sarması ( babaannem göndermiş )
  • Yeşil Salata
  • Güveçte Bezelyeli Hindi sote
  • Domatesli Pilav
  • Kalburabastı ve Sütlü Nuriye (tatlılarımız annemden )

MISIR UNLU PATLICAN KIZARTMASI

Malzemeler:
  • 3 adet patlıcan
  • 1,5 su bardağı mısır unu
  • Kızartmak için sıvıyağ

 Yapılışı:
  • Patlıcanlarımızı alacalı soyup 1 parmak dan daha kalın olacak şekilde uzunlamasına kesiyoruz.
  • Acısı çıksın diye patlıcanlarımızı 20 dakika kadar tuzlu suda bekletiyoruz.
  • Yıkayıp süzdükten sonra ,küçük bir tencereye alıp patlıcanlar biraz yumuşayana kadar haşlıyoruz.
  • Haşlanan patlıcanlarımızı biraz ılındıktan sonra mısır ununa bulayıp kızgın yağda kızartıyoruz.
  • Süzme yoğurt ile birlikte servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder