7 Ağustos 2012 Salı

BİBERLİ HİNDİ


  Bu aralar bütün ilgimi ve zamanımı butik kurabiyelerime verdiğimden ilk göz ağrımla ilgilenemedim pek. Ama sakın artık yemek yapmıyorum zannetmeyin. Yine her fırsatta değişik lezzetler denemeye çalışıyorum. Tabi yazın sıcağın etkisiylede çok ağır yemekler yenmediği için öyle çok uğraştıracak tariflerim yok bu aralar :)
Biberli hindi de  hem  hafiif  hem de bu yaz sıcaklarında size mutfakta çok zaman geçirtip bunaltmayacak kadar pratik ve kolay bir yemek.

MALZEMELER:
  • 500 gr kemiksiz hindi but
  • Bol miktarda çarliston ve ince biber
  • Tuz , karabiber , kekik , kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

YAPILIŞI:
  • Hindi etini kuşbaşı doğruyoruz.
  • Tencerede kızdırdığımız yağın üzerine etlerimizi ekleyip kavuruyoruz.
  • Bu arada biberlerimizi doğrayıp, kendi suyunu salıp çeken etlerimizin üzerine ekliyoruz. 
  • Üzerine tuz ekleyip arada karıştırarak pişiriyoruz. Hindi eti kırmızı et gibi görünüyor ama  kanatlı ailesinden olduğu için çabuk pişiyor.
  • En son altını kapatıp baharatlarını ekliyoruz.

 AFİYET OLSUN :))

1 yorum:

  1. Hindi etini pek sevmezdim ama eşim yapınca bir başka güzel oluyor :) Ellerine sağlık ...

    YanıtlaSil