28 Temmuz 2012 Cumartesi

MİDYE - MEZGİT - İSTAVRİT

  
           Bu muhteşem balıklar tamamen babamın , kardeşimin ve annemin emeği ile sofraya geldiler. Balıkları tutma işi babam ve kardeşimden , kızartma işi annecimden yemeside eşimle benden :)) Balık tutmanın bizim ailede çok sevildiğinden daha önce bahsetmiştim zaten, tutması kadar yemesinide çok severiz. Babamla kardeşimde benim kızartma balığı özlemiş olacağımı düşünerek balığa çıkıp harika mezgitler ve istavritler tutmuşlar. Bir de midye meselesi var. Midye tavayıda çok severim ben ama faydalı birşey olmadığı için yılda bir kere yemeye özen gösteriyorum. Bu bir seferde de babam elleriyle hazırlıyor midyeyi. Fotoğraflarda gördüğünüz midyelerde babam tarafından özenle denizden çıkarıldıktan sonra ellerinin parçalanması uğruna iyice temizlenmiş ve sofraya getirilmiş bulunuyor. Babacım midyeleri denizden çıkarmakla kalmayıp hepsini soslatıp şişlere dizdi. Annemde en önemli ve zor aşamalardan biri olan kızartma kısmı ile ilgilendi tabi.  Yediklerimizin hepsi o çok lezzetliydi. Hepinizin ellerine sağlık canım ailem :))

                          Afiyetle yenmeye hazır balıklarım tabağımda :))


                                        Bunlarda mis gibi kızarmış midyeler :))

AFİYET OLSUN :))


2 yorum:

  1. sabah sabah balık istermi insanın canı yawww:))) istedi işte çıtır çıtır ne güzel olur
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim :) gerçekten çıtır çıtır kızarmış balığın yeri başka.

    YanıtlaSil