Bloğumla pek ilgilenemedim bu aralar. Sıcaklardan mı bilemiyorum akşam işten eve gelince hiç halim olmuyor , bilgisayarı bile açasım gelmiyor. Tabi bu üşengeçlikle yeni tarifler deneyip , fotoğraflarını çekip birde bunları bloğuma eklemek nasıl bir iş yükü oluşturuyor üzerimde tahmin edersiniz heralde. Am kendimi çok suçlu ve beceriksiz hissediyorum böyle zamanlarda , bloğumla yeterince ilgilenemediğim için. Durum böyle olunca en azından iş yerimde boş kaldıkça tariflerimi hazırlayıp evde resimleri ekler yayınlarım diye düşündüm. Ve bu satırları size iş yerimden yazıyorum :)
Gelelim tarifime ;
MALZEMELER:
- 1 paket makarna
- 300 - 400 gr kıyma
- 3 adet patlıcan
- 3 adet çarliston biber
- 4-5 adet kıl biber
- 2 adet domates
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 3 - 4 yemek kaşığı un
- 1 litre süt
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- tuz , karabiber
- 100 gr kaşar peyiri
- Patlıcanlarımızı küçük küçük doğrayıp kavuruyoruz.
- Tavada kızdırdığımız sıvıyağ ile kıymamızı kavuruyoruz , kendi suyunu salıp çektikten sonra biberleri ve tuzu ekleyip 5-6 dk daha çeviriyoruz.
- Ocaktan almamıza yakın doğradığımız domatesleri , kavurduğumuz patlıcanları ve karabiberi ekleyip 1-2 dk birlikte piştikten sonra altını kapatıyoruz.
- Bir sos tenceresinde beşamel sosumuzu hazırlıyoruz.
- Fırın kabınının altını biraz yağlayıp haşladığımız makarnanın yarısını , kıymaı harcın yarısını ve beşamel sosun yarısını döküp hepsini iyice birbirine karıştırıyoruz.Kalan makarna sos ve iç harç içinde aynı işlemi tekrar edip , fırın tepsimize iyice yayıyoruz. (iki aşamada yapmamızın sebebi sos , harç ve makarnayı iyice karıştırabilmek)
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına makarnamızı koyuyoruz.Üzeri kızarmaya başlayınca rendelenmiş kaşar peynirimizi ilave edip kaşarlar eriyene kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder