14 Temmuz 2012 Cumartesi

KIYMALI - PATLICANLI FIRIN MAKARNA

         


            Bloğumla pek ilgilenemedim bu aralar. Sıcaklardan mı bilemiyorum akşam işten eve gelince hiç halim olmuyor , bilgisayarı bile açasım gelmiyor. Tabi bu üşengeçlikle yeni tarifler deneyip , fotoğraflarını çekip birde bunları bloğuma eklemek nasıl bir iş yükü oluşturuyor üzerimde tahmin edersiniz heralde. Am kendimi çok suçlu ve beceriksiz hissediyorum böyle zamanlarda , bloğumla yeterince ilgilenemediğim için. Durum böyle olunca en azından iş yerimde boş kaldıkça tariflerimi hazırlayıp evde resimleri ekler yayınlarım diye düşündüm. Ve bu satırları size iş yerimden yazıyorum :)

Gelelim tarifime ;

MALZEMELER:
  • 1 paket makarna
  • 300 - 400 gr kıyma
  • 3 adet patlıcan
  • 3 adet çarliston biber
  • 4-5 adet kıl biber
  • 2 adet domates
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 - 4  yemek kaşığı un
  • 1 litre süt
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • tuz , karabiber
  • 100 gr kaşar peyiri
YAPILIŞI:
  • Patlıcanlarımızı küçük küçük doğrayıp kavuruyoruz.
  • Tavada kızdırdığımız sıvıyağ ile kıymamızı kavuruyoruz , kendi suyunu salıp çektikten sonra biberleri ve tuzu ekleyip 5-6 dk daha çeviriyoruz.
  • Ocaktan almamıza yakın doğradığımız domatesleri  , kavurduğumuz patlıcanları ve karabiberi ekleyip 1-2 dk birlikte piştikten sonra altını kapatıyoruz.
  •  Bir sos tenceresinde beşamel sosumuzu hazırlıyoruz.
  • Fırın kabınının altını biraz yağlayıp haşladığımız makarnanın yarısını , kıymaı harcın yarısını ve beşamel sosun yarısını döküp hepsini iyice birbirine karıştırıyoruz.Kalan makarna sos ve iç harç içinde aynı işlemi tekrar edip , fırın tepsimize iyice yayıyoruz. (iki aşamada yapmamızın sebebi sos , harç ve makarnayı iyice karıştırabilmek)
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına makarnamızı koyuyoruz.Üzeri kızarmaya başlayınca rendelenmiş kaşar peynirimizi ilave edip kaşarlar eriyene kadar pişiriyoruz.
 AFİYET OLSUN :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder