19 Temmuz 2012 Perşembe

KASTAMONU VE MEŞHUR KUYU KEBABI

      Eşimin teyzesi ve dayısı Kastamonu da yaşıyor. Bizde  Mayıs ayında onları ziyarete TAŞKÖPRÜ' ye gittik. Kısa bir geziydi cumartesi sabah yola çıkıp 10:00 - 10:30 gibi orda olduk , pazar günüde öğlen döndük. Zamanımız kısıtlıydı anlayacağınız , hem bu sebepten hem de havanın yağmurlu olmasından çok fazla gezme fırsatımız olmadı. Kısa bir Taşköprü turu atıp Taşköprüye hakim bir tepeye kurulmuş çay bahçesinde oturduk.

 Akşam eşimin küçük teyzesinde kaldık, bizi çok güzel ağırladılar. Herşey için burdan tekrar teşekkür ediyorum. (Biraz gecikmeli olsada ). Güzel 1 haftasonu geçirdik , hiç pişman olmadım o kadar yolu 1 gün için gittiğime. İnşalalh yine fırsatımız olur böyle bir gezi daha yaparız.

     Eşimin teyzesi bize bu güzel bisküvi pastasını yaptı. Hem lezzeti hem de görüntüsü gerçekten güzel.

                              
  Taşköprü den biraz bahsetmek gerekirse, küçük ve çok güzel bir ilçe. Sarımsağının meşhur olduğunu zaten herkes bilir ama sakın heryer sarımsak kokuyor zannetmeyin :) Gerçi ben taşköprü tabelasını görünce burnuma hafiften bir sarımsak kokusu geldi ama psikolojik olduğunu düşünüyorum :) Gittiğimizde sarımsak zamanı değildi , tazesi henüz çıkmamıştı o yüzden alıp gelemedik ama zaten teyzemiz dayımız burada istediğimiz zaman gönderirler dedik :)



 Taşköprü'ye gidip kuyu kebabı yemeden olmaz diye pazar günü dönmeden kuyu kebabımızıda yedik. O kadar lezzetliydi ki , ben zaten etçil bir insanım kurban bayramında doğmamdadır belki ete hiç bir zaman hayır diyemem. Kuyu kebabıda tam benlik bir yemek oluyor bu durumda. Muhteşem pişmiş ağızda dağılan etler gerçekten çok lezzetliydi. Biz kebabımızı ATEŞOĞULLARIN da yedik. Eşimin yengesinin kardeşlerinin dükkanı.Fotoğraflardan da anlaşılacağı gibi güzel bir kuyu kebabını mideye indirdik. Hatta paket yapıp İzmit'e aileme bile getirdik. Onlar da çok memnun oldular.






   Bu çok güzel ve eğlenceli haftasonu için tekrar herkese teşekkür ediyorum.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder