18 Nisan 2012 Çarşamba

SEBZELİ SANDAL KÖFTE



Köfte her zaman lezzetlidir , her türlüsü. Genç , yaşlı , çocuk herkes severek tüketir. Bizim evde de sevilir köfte ama bazen klasikten uzaklaşıp değişik şeyler denemek lazım. İşte buda onlardan biri. Bence misafir sofraları için güzel bir tercih.Sunumu hem güzel hemde kolay ayrıca çok lezzetli.

MALZEMELER:
  • 300 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı galeta unu
  •  1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 su bardağı bezelye 
  • 2 adet çarliston biber
  • tuz , karabiber , kimyon , kekik
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • süt
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı salça yada domates suyu
YAPILIŞI:
  •  Soğanı rendeleyip kıyma , tuz, yumurta , galeta unu , karabiber , kimyon ve kekik ile birlikte yoğurarak köfte kıvamına getiriyoruz.
  • Karışımdan avuç içi kadar parçalar alarak elimizle yuvarlayıp ortasına bastırarak sandal şekli veriyoruz.

  • Yağlanmıiş fırın tepsisine dizdiğimiz sandal köftelerimizi önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz.
  • Köfteler pişerken bir tava yada sağanda ısıttığımız 1 yemek kaşığı zeytinyağında sırasıyla küçük küçük doğradığımız havuçlarımızı , onlar biraz pişince patateslerimiz ve biberlerimizi atıp kavuruyoruz. Piştiklerinde haşlanmış bezelyemizi ve yarım su bardağı suyu ekleyerek 10 -15 dk daha pişiriyoruz.

  • Köfteleri fırından çıkarınca üzerlerine hazırladığımız sebzeli karışımı paylaştırıp , fırın tesisine ve üzerlerine salçalı su gezdirip tekrar fırına atıyoruz.
  • Küçük bir tencerede yağ ve unu kavurup üzerine süt ekleyerek çok akışkan olmayan bir beşamel sos hazırlıyoruz.
  • Köftelerimizi fırından almaya yakın beşamel sosu üzerlerine paylaştırıp üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.


AFİYET OLSUN :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder